Tips

Goed voorbereid naar de notaris

Goed voorbereid naar de notaris

Voordat u een bezoek brengt aan de notaris is het verstandig om u hierop voor te bereiden en eventuele wensen al op papier te zetten. Zo neemt u de notaris werk uit handen en hoeft u niet te betalen voor de tijd die de notaris hier normaal gesproken aan besteedt.

Lees Meer

Testament of codicil?

Testament of codicil?

Als u eenmaal een testament op heeft laten stellen, kost het geld om deze te laten wijzigen. Als het gaat om kleding, sieraden en kleine huisraad, kunt u ook een codicil opstellen. Het wijzigen van een codicil kost geen geld, aangezien u deze zelf kunt wijzigen.

Lees Meer

Onder voorbehoud van financiering

Onder voorbehoud van financiering

Als u een huis koopt, moet u vaak al een koopovereenkomst tekenen voordat u uw financiën heeft geregeld. Het regelen van financiën kost namelijk tijd en kunt u ook pas echt doen als de koop is gesloten. Laat altijd een clausule in de koopovereenkomst opnemen dat de koop is onder voorbehoud van financiering, zodat u zonder een boete de koop nog kunt annuleren.

Lees Meer

Zonder notaris uw zaken regelen?

Zonder notaris uw zaken regelen?

In sommige situaties is het inschakelen van een notaris noodzakelijk, maar wist u dat u bepaalde zaken ook zelf kunt regelen? Belangrijk is om u te verdiepen in de materie, maar dat moet u ook als u wel naar een notaris gaat. Van tevoren moet u namelijk goed weten wat uw wensen zijn.

Lees Meer

Samenwonen zonder overeenkomst

Samenwonen zonder overeenkomst

Bent u van plan samen te wonen? Dan denkt u waarschijnlijk niet direct aan het opstellen van een samenlevingsovereenkomst. Toch is het erg verstandig om zo’n overeenkomst op te stellen, zodat zowel u als uw partner niet in een financieel diep gat vallen mocht het misgaan.

Lees Meer

Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.