Samenlevingscontract opstellen

Uw notaris kan een samenlevingscontract voor u opstellen. Dit is een schriftelijke vermogensrechtelijke overeenkomst waarin de regels van een gezamenlijk leven vastlegt. Omdat deze overeenkomst primair geldt tussen twee partners, zijn zij vrij om deze naar eigen inzicht op te stellen. Uw notaris kan u waardevol advies en de nodige begeleiding bieden bij het opstellen van een dergelijk contract.

samenlevingscontractHet kopen en verkopen van een huis of appartement is voor veel mensen geen alledaagse bezigheid. Als u van plan bent om samen te gaan wonen met uw partner, of dit al doet, is het verstandig om een samenlevingscontract op te stellen. In een samenlevingscontract kunt u onder andere afspraken maken over de kosten van de huishouding, de inboedel, de (gezamenlijke) woning en het partnerpensioen.

Waarom een samenlevingscontract?

Als u trouwt ontstaat er in beginsel een gemeenschap van goederen. Deze gemeenschap omvat het gehele vermogen van u en uw partner. Voor geregistreerd partnerschap geldt dit ook. Als u (nog) niet wilt trouwen, is het toch verstandig om afspraken te maken over de kosten van het huishouden en de inboedel en eventueel de woning. Hier is een samenlevingscontract heel geschikt voor. Voor meer informatie hierover of om direct een afspraak te maken bij een notariskantoor bij uw in de buurt kunt u contact opnemen met 0900 Notaris.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.