Onroerendgoedrecht

Het rechtsgebied dat zich bezig houdt met onroerende goederen is het onroerendgoedrecht. Onroerend goed is een benaming voor goederen die met de grond verbonden zijn. Rechten die hiermee te maken hebben zijn onder andere opstalrechten en appartementsrechten.

hypotheekakteDe aan- en verkoop van woningen verloopt niet altijd probleemloos. Regelmatig ontstaan er problemen, omdat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt en daaruit vloeien vervolgens vervelende geschillen voort. Doordat er vaak grote bedragen gemoeid zijn met het kopen en verkopen van onroerend goed, is het prettig als alles goed geregeld is. Snel advies vragen en uw zaken op duidelijke en heldere wijze laten vastleggen is dus raadzaam. Een professioneel en vakkundig notaris kan dit voor u regelen.

Notariële akten bij onroerengoedrecht

De aankoop van een ‘tot bewoning bestemde onroerende zaak’ (kortom: een huis) moet geschieden volgens een koopovereenkomst die op schrift is gesteld. Door duidelijke afspraken te maken tussen koper en verkoper, is het voor iedereen duidelijk welke rechten en plichten beide partijen op zich nemen. Door dit contract door een notaris op te laten stellen weet u zeker dat u een volledig en functioneel contract aangaat. Ook de hypotheekakte en de leveringsakte moeten door een notaris worden opgesteld. Zo worden er geen fouten gemaakt en loopt de (ver)koop gecontroleerd.

Wilt u meer informatie over onroerendgoedrecht? Vind een expert via 0900 Notaris.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.