Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat, zoals de naam al doet vermoeden, vooral relevant is voor ondernemers. Ondernemingsrecht is onderdeel van het privaatrecht, een rechtsgebied dat zich bezig houdt met rechtspersonen die een onderneming met winstoogmerk hebben. Ondernemingsrecht kan worden onderverdeeld in vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht.

Een notaris van 0900 Notaris kan u meer informatie geven over actuele ontwikkelingen in deze rechtsgebieden, adviseren en helpen bij het opstellen van de benodigde documenten.

Onderdelen binnen het ondernemingsrecht

Rechtspersonenrecht. Een rechtspersoon is in feite niet meer dan een juridische constructie, waardoor een abstracte entiteit (bijvoorbeeld een bedrijf) op kan treden als handelingsbekwaam persoon. Een rechtspersoon kan publiekrechtelijk zijn (organisaties die overheidstaken uitvoeren) of privaatrechtelijk zijn ingesteld, zoals bij een naamloos vennootschap. Het verschil in deze rechtspersonen zit hem vooral in de manier waarop de organisatie is opgericht. Uw notaris kan u meer vertellen over welke rechtsvorm het beste bij u past.

Vennootschapsrecht. Dit recht regelt de werking van vennootschappen, alsmede de verhouding tussen de vennoten onderling. Een vennootschap is een organisatievorm die als primair doel het maken van winst heeft, als bij iedere profit-organisatie. We kennen verschillende vennootschapsvormen, zoals de maatschap, de VOF (Vennootschap Onder Firma) en de commanditaire vennootschap (CV). Vraag aan uw notaris welke vennootschapsvorm het best bij uw persoonlijke situatie past.

Meer weten over ondernemingsrecht? Vraag ernaar bij het notariskantoor in uw regio. 0900 Notaris heeft het voordeligste notariaat bij u in de buurt.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.