Diensten

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat, zoals de naam al doet vermoeden, vooral relevant is voor ondernemers. Ondernemingsrecht is onderdeel van het privaatrecht, een rechtsgebied dat zich bezig houdt met rechtspersonen die een onderneming met winstoogmerk hebben. Ondernemingsrecht kan worden onderverdeeld in vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht.

Lees Meer

Personen- en Familierecht

Personen- en Familierecht

Het personen- en familierecht is een onderdeel van het burgerlijk recht. Hierin zijn zaken als afstamming, geboorte en huwelijk geregeld. Maar ook de wetgeving die geldt in het geval van bijvoorbeeld een echtscheiding is geregeld in dit rechtsgebied.

Lees Meer

Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

Uw notaris kan een samenlevingscontract voor u opstellen. Dit is een schriftelijke vermogensrechtelijke overeenkomst waarin de regels van een gezamenlijk leven vastlegt. Omdat deze overeenkomst primair geldt tussen twee partners, zijn zij vrij om deze naar eigen inzicht op te stellen.

Lees Meer

Schenkingsrecht

Schenkingsrecht

Schenkingsrecht gaat over de belasting die wordt geheven over de waarde van schenkingen die worden verkregen. Dit schenkingsrecht wordt daarom ook wel vaak schenkbelasting genoemd en wordt geregeld in de successiewet. In deze wet wordt onder andere ook de erfbelasting geregeld.

Lees Meer

Onroerendgoedrecht

Onroerendgoedrecht

Het rechtsgebied dat zich bezig houdt met onroerende goederen is het onroerendgoedrecht. Onroerend goed is een benaming voor goederen die met de grond verbonden zijn. Rechten die hiermee te maken hebben zijn onder andere opstalrechten en appartementsrechten.

Lees Meer

Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.