Bereid u voor op uw notaris bezoek

Bespaar tijd bij de notaris en bereid u goed voor op een bezoek. Neem altijd een legitimatiebewijs mee en denk van tevoren na over bepaalde zaken die de notaris u zou kunnen vragen.

Gaat u naar de notaris om een testament op te laten stellen? Dan is het verstandig om vast na te denken over de familiestukken die u in de familie heeft, welke stukken in de familie moeten blijven en of u wilt dat iedere kind (wellicht zijn er kinderen uit meerdere relaties) gelijkwaardig erft.

Tips om kosten te besparen

Voor veel mensen is het inschakelen van een notaris een drempel, omdat men van mening is dat een notaris duur is. Het laten opstellen van bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract kan u echter in de toekomst veel geld en problemen besparen. Maak gebruik van de volgende tips om de kosten voor de notaris te drukken.

• Als u een goed doel op wilt laten nemen in uw testament, vergoeden sommige goede doelen (deels) de kosten voor de notaris. Informeer hier van tevoren naar bij het desbetreffende goede doel.

• Wilt u een testament op laten stellen, maar heeft u al een codicil? Leg daarin vast details vast, zodat de notaris dit niet meer hoeft te doen. De notaris hoeft dan alleen het codicil toe te voegen aan het testament.

• Voor het laten opstellen van een testament, zal uw notaris u vragen naar de erfgenamen. Neem uw notaris werk uit handen en maak hier alvast zelf een lijst van.

Informeer van tevoren bij uw notaris welke zaken aan de orde komen tijdens het gesprek. Zo kunt u zich voorbereiden en alle zaken op papier zetten.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.