Testament opmaken

Een notaris heeft de bevoegdheid om authentieke akten op te maken en heeft dus een bijzondere positie in de maatschappij, die bij wet zo is geregeld. Een notaris kan u ook helpen bij het opmaken van een testament. Een testament is een akte waarin geregeld wordt hoe de nalatenschap van een bepaald persoon terecht komt. Een testament regelt hoe de te erven goederen of gelden verdeeld worden over de nabestaanden.

Waarom is een testament zo belangrijk?

De wet regelt wie er erfgenamen zijn van een overledene. Er kan echter van de wettelijke regels worden afgeweken door een testament op te laten maken. Hierin kunt u zelf aangeven aan wie u uw nalatenschap doet toebehoren. Iedereen van zestien jaar of ouder kan een testament laten opmaken. Fiscale en/of persoonlijke redenen kunnen hierbij een rol spelen. Uw notaris kan u uitgebreid advies geven over de eventuele voordelen.

Wijzigingen en herroepingen van een testament moeten ook altijd via een notaris geregeld worden. Vaak komt dit neer op het opstellen van een nieuw testament, waarin op andere wijze dezelfde zaken zijn geregeld. Als u uw testament op wilt laten maken of wijzigen neemt u contact op met 0900 Notaris.

Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.