Hypotheekakte

Het opmaken van een hypotheekakte behelst een vrij ingewikkelde procedure, waarin verschillende zaken worden vastgelegd. Het afsluiten van een hypotheek is een grote stap in uw leven, logisch dus dat u dat alleen aan een expert toevertrouwt. Via 0900 Notaris neemt u contact op met een notaris uit uw regio, die u kan assisteren bij het opmaken van uw hypotheekakte. Loop geen onnodige risico’s en kom niet voor verrassingen te staan, maar neem een expert in de arm.

Hypotheekakte, hypotheeknemers en -verstrekkers

Onder de hypotheekakte wordt een officieel contract verstaan, dat door een notaris is opgesteld. In dit contract staat vastgelegd dat de hypotheekgever een onroerend goed (bijvoorbeeld een woonhuis of bedrijfspand) als onderpand geeft aan een hypotheeknemer, dit in ruil voor een geldlening, die gebruikt kan worden om het onderpand te kopen. Een hypotheekakte dient in het bijzijn van een notaris te worden gepasseerd. Vervolgens ondertekenen beide partijen de akte, waarna deze rechtsgeldig is.

Wilt u meer weten over een hypotheekakte of wilt u direct een scherp geprijsde professional inschakelen bij u in de buurt die zorg kan dragen voor het opstellen en eventueel uitleggen van de inhoud van een hypotheekakte? Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van notarissen door heel Nederland. Hier vindt u binnen korte tijd de beste expert bij u in de regio.

Bel ons op: 0900 6682747
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een notariskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Notarissen en maak een afspraak met de notaris in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.